European Robotics Week met 3D printen in de hoofdrol

European Robotics Week met 3D printen in de hoofdrol

European Robotics Week met 3D printen in de hoofdrol
Amsterdam is van 18 tot 22 november hét tech health centrum van Europa. Het centrale event van European Robotics Week– Europa’s grootste robot evenement – vindt plaats op en rond het Marineterrein in Amsterdam. Het doel? Met nieuwe technieken gezamenlijk robots en bots te ontwikkelen die het onafhankelijk leven van onze ouderen kunnen verlengen en verbeteren. Ieder kan zijn eigen robot 3D printen om zo bewust te worden van de mogelijkheden die 3D printen te bieden heeft.

Het event focust op de nieuwste innovaties en toepassingen van robotica in de ouderenzorg. “Binnen 10 jaar is 20% van alle Europeanen ouder dan 65 jaar. De zorg voor ouderen – fysiek, emotioneel en mentaal – wordt hierdoor een groter vraagstuk en zet ons aan tot denken over toepassingen van nieuwe technologie: robotica, IoT, kunstmatige intelligentie en 3D printen” aldus Jurjen Söhne – partner bij Stichting Hackitarians en tevens organisator van het event.

<2>Design & 3D print je eigen robot

Het event is toegankelijk voor iedereen. Zowel kinderen, families als senioren worden erbij betrokken. Tijdens diverse workshops bij onder meer Makerversity en NEMO Wetenschapsmuseum kunnen jong en oud, jongens en meiden experimenteren met de nieuwste technologieën zoals 3D printen en Virtual Reality. Door de jongste generatie kennis te laten maken met de wereld van robots en 3D printen, leert zij over de mogelijkheden die techniek heeft voor (ouderen) zorg. Met Doodle’s 3D software is het ontwerpen van 3D objecten heel gemakkelijk en door de samenwerking met Ultimaker worden de creaties direct geprint. Kinderen kunnen aan het eind van de dag hun eigen robot mee naar huis nemen! Inschrijven voor de workshop kan hier

3D geprinte humanoids

Op het event zijn tevens de nieuwste sociale, therapeutische en service robots in levende lijven te zien. In de robot showroom worden sociale humanoid Pepper, therapeutische robot Paro, de 3D geprinte humanoid InMoov, PAL robotics Tiago, PLEN 2 en de humanoid exoskeleton (youtube) tentoongesteld.

Hack for Healthy Ageing

Bij de Hack for Healthy Ageing, een op ouderen gefocuste hackathon, gaan designers, makers, programmeurs, ontwikkelaars, data scientists, onderzoekers, techneuten, studenten, zorg professionals en ondernemers op zoek naar oplossingen voor het ‘ontzorgen van de ouderenzorg’.

In de 48 uur durende hackathon maken zij gebruik van (ro)bots en Internet of Things (IoT) apps (ondersteund door Big Data, AI en Blockchain en 3D print technologie) om samen prototypes van (ro)bots te ontwikkelingen zodat ouderen langer zelfstandig kunnen leven. Speciaal ingerichte 3D design en -printing ruimtes zorgen ervoor dat de prototypes direct kunnen worden ontwikkeld (zie hier voor meer informatie over de hackathon).

Robots at your Service

Nieuwsgierig naar trends van nieuwe technologieën, kansen en mogelijkheden van robots? Robots at your Service stelt je voor aan inspirerende doeners en visionairs, die je meenemen in hun denkbeelden voor de toekomst. Bezoekers hebben bij de European Robotics Week de kans om te ontdekken hoe robots onze toekomstige manier van werken, leven en leren beïnvloeden. Naast de workshops, robot showroom en hackathon zijn er diverse publieke discussies en keynote speeches met een focus op robot-ethiek, de toekomst van robots, ouderen & robotica en vrouwen in de technologische sector. Het event wordt georganiseerd door EuRobotics en de Amsterdamse organisatie Hackitarians.

Foto: Facebook European Robotics Week

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.