FabLab Breda 3D-print 50 handprotheses in 24 uur tijd

FabLab Breda 3D-print 50 handprotheses in 24 uur tijd

FabLab Breda 3D-print 50 handprotheses in 24 uur tijd
Het FabLab van Breda organiseerde dit weekend een heuse 3D-print-marathon. Het was de bedoeling om in 24 uur tijd zoveel mogelijk handprotheses te maken met verschillende 3D-printers. Vrijdag werd het officiële startschot gegeven voor de marathon. Er werd gewerkt met in totaal 50 3D-printers die allemaal losse onderdelen van plastic printte.

De 3D-printers die werden gebruikt voor de 3D-print-marathon printte ongeveer veertig kleine onderdeeltjes die vervolgens met de hand in elkaar worden gezet. Het in elkaar zetten van de 3D-geprinte handprotheses werd gedaan door ongeveer tien vrijwilligers dit weekend.

Het maken van een 3D-geprinte handprothese kost ongeveer tien euro, maar de kwaliteit van een 3D-geprinte handprothese is net zo goed als een handprothese die je krijgt aangemeten via de orthopeed. Een handprothese via een orthopeed kost al snel rond de vijfduizend euro of meer.

Met de marathon die dit weekend plaats vond, willen de vrijwilligers aandacht vragen voor het wereldwijde online netwerk ‘Enable the Future‘. Een stichting die probeert simpele en goedkopere oplossingen te zoeken voor mensen, en voornamelijk kinderen, die vingers of handen missen. De 3D-geprinte handprotheses die zijn gemaakt in Breda zullen worden opgestuurd naar Amerika, waar ze zullen dienen als demo-modellen.

Foto: Twitter FabLab Breda

1 antwoord
  1. Wim gielen
    Wim gielen zegt:

    Beste mensen ik mis een paar vingers aan ieder hand door een ziekte nu wil ik weten of jullie voor mijn eook een prothese kunnen maken zou graag eens in contact willen komen met u bedrijf om eens te zien of er voor mij ook mogelijkheden zijn graag hoor ik van u

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.