FabLab Breda organiseert e-Nable marathon

FabLab Breda organiseert e-Nable marathon

FabLab Breda organiseert e-Nable marathon
FabLab Breda organiseert vrijdag 18 december een bijzonder evenement: De e-Nable 24 Hour Print Challenge. Het doel van de 3D-print-marathon is met zo veel mogelijk 3D-printers zo veel mogelijk handen 3D-printen. Vrijdagavond om 18:00 uur zal het startsein worden gegeven voor de 3D-print-marathon.

Op zaterdag 19 december kunnen geïnteresseerden langs komen om te helpen de 3D-geprinte handen inklaar te zetten. Vanaf 16:00 uur zal kenbaar worden gemaakt hoeveel 3D-geprinte handen zijn gemaakt.


Je kunt het team van FabLab Breda ook komen versterken door met je eigen 3D-printer langs te komen. Maar je kunt ook alvast thuis beginnen met het printen van wat onderdelen. Alle hulp is welkom.

Wat is e-Nable
e-Nable werd in 2013 opgericht. De community maakt protheses voor kinderen die zonder arm of hand geboren zijn maar ook voor kinderen die door wat voor reden ook hun hand of arm zijn verloren.

De protheses die in ziekenhuizen worden aangemeten zijn relatief duur. Daarom is e-Nable in het leven geroepen om protheses betaalbaar te maken voor iedereen in de wereld. Voor mensen in arme landen zijn de protheses zelf gratis.

Foto: Enabling The Future

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.