Ferrari gaat 3D-printer gebruiken voor innovatief motordesign

Ferrari gaat 3D-printer gebruiken voor innovatief motordesign

Ferrari gaat 3D-printer gebruiken voor innovatief motordesign
Ferrari bekijkt de mogelijkheden van 3D-print technologieën in een poging om een innovatief ontwerp van de zuiger van de motor te introduceren. Dat zou moeten leiden tot een grote stap voorwaarts in het F1-seizoen 2017.

De orders van president Sergio Marchionne voor de wintermaanden waren strikt en helder: geen uitlatingen over de verwachtingen voor het Formule 1-seizoen 2017. De Scuderia heeft geleerd van de fouten die het twaalf maanden geleden maakte. Vol overtuiging werd geroepen dat de eerste race van het jaar gewonnen moest worden. Ferrari eindigde het seizoen zonder zege, op gepaste afstand van Mercedes en Red Bull Racing.

Project 668

Dit jaar komt er inderdaad weinig naar buiten vanuit Maranello. Toch wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de broodnodige sprong voorwaarts. De ontwikkeling van het project 668 verloopt voorspoedig. Het team loopt op schema om de 2017-bolide op 24 februari tijdens een filmdag op Fiorano voor het eerst de sporen te geven. De kans is echter aanwezig dat de bolide tijdens de wintertests wordt voorzien van tussenversie van de nieuwe motor. Lees hier verder

Foto: Wikipedia

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *