Flux: 3D printer met verwisselbare modules

Flux 3D-printer met verwisselbare modules

Flux: 3D printer met verwisselbare modules
Een van de grootste problemen met de huidige 3D-printers is dat ze slechts overweg kunnen met één bepaalde techniek. Als je dus genoeg kunststof 3D-poppetjes hebt geprint en je eens wilt proberen driedimensionale chocoladefiguren te fabriceren zul je een nieuwe printer moeten komen. De Flux 3D-printer vormt de oplossing voor dit probleem.

Dankzij diverse modules die eenvoudig te verwisselen zijn, kun je met de Flux 3D printer zowel keramiek, chocolade als kunststof objecten printen. Daarnaast is het ook mogelijk om met het apparaat 3D objecten te scannen en om via een speciale module met een laserstraal figuren in hout te etsen.

Flux 3D printer1
Bovendien geven de makers ook derden de mogelijkheid modules te ontwikkelen voor het apparaat, zodat de mogelijkheden in de toekomst nog groter worden.

Op dit moment bestaat er alleen een prototype van het product, maar de makers hebben binnen een paar dagen genoeg geld ingezameld via Kickstarter om de printer op de markt te lanceren. De eerste exemplaren worden in mei 2015 verwacht. Aan deze eerste Flux-printers hangt een prijskaartje van $899. Mensen die een paar maanden extra geduld hebben zijn een paar $100 goedkoper uit.

(Bron: Telegraaf)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.