FryskLab wint aanmoedigingsprijs Mediawijzer.net

FryskLab en FabLab Zeeland winnen Mediawijzer-prijs

FryskLab wint aanmoedigingsprijs Mediawijzer.net

Bertus Douwes, Aan Kootstra en Jeroen de Boer (vlnr) van het FryskLab

Het FryskLab, het mobile FabLab van Bibliotheekservice Fryslân (BSF), heeft afgelopen dinsdag de Mediawijzer.net aanmoedigingsprijs 2015 uitgereikt gekregen in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Het FryskLab deelt de aanmoedigingsprijs samen met FabLab Zeeland.

De prijs werd dit jaar voor het eerst toegekend aan projecten die op een eigen, unieke wijze mediawijsheid bevorderen. Beide organisaties hebben besloten het prijzengeld bij elkaar te leggen om daarmee het aanbod van hun project Mediawijzermakers verder uit te breiden. Het FryskLab wil graag bijdragen aan de innovatiekracht van Friesland. De vaardigheden die kinderen en jongeren opdoen in het mobiele laboratorium vormen hiervan de kern.

Mediawijzer.net
Mediawijzer.net is het platform voor mediawijsheid professionals. De missie van Mediawijzer.net is het versterken van mediawijsheid initiatieven voor jongeren van 0 tot 18 jaar door netwerkpartners te verbinden. Projecten dienen daarom – zowel binnen de doelgroep als tussen de netwerkpartners – samenwerking en synergie te bevorderen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.