Gaat 3D-printen de neushoorn redden?

Gaat 3D-printen de neushoorn redden?

Gaat 3D-printen de neushoorn redden?
Decennia lang wordt er op grote schaal gejaagd op wilde dieren. Vaak gebeurt dit voor de fun, maar ook wordt er gejaagd op dieren voor bijvoorbeeld de vacht, de slagtanden of zelfs om het vlees van het dier. Vele diersoorten zijn inmiddels uitgestorven door de jacht en bij andere diersoorten bestaat het gevaar dat ze over enkele jaren zullen uitsterven.

Één van de diersoorten waar veel op gejaagd wordt, is de neushoorn. Vooral in Azië is de neushoorn geliefd bij de jacht. Dit komt doordat men in Azië denkt dat de hoorn van de neushoorn geneeskrachten bevat die onder andere kanker zou kunnen genezen. Wetenschappelijk is dit nooit bewezen.

De vraag naar de hoorns van de neushoorn is het grootst in landen als China en Vietnam. Dit komt mede door de toename van de welvaart in deze beide Aziatische landen. De vraag naar de hoorns is extreem groot waardoor de meeste van de hoorns via de zwarte markt bij de mensen terecht komt.

De hoorns van de neushoorn gaan voor zo’n 30.000 euro per pond van de hand. Een hoorn van een volwassen neushoorn weegt tussen de zes en acht pond. Ondanks deze hoge prijzen blijft de vraag naar hoorns van de neushoorn flink groeien. Dit zorgt voor grote problemen wat gestopt moet worden.

Om een stap in de goede richting te zetten, heeft een startup uit Seattle een mogelijke oplossing bedacht. Pembient, opgericht door Martijn Markus en George Bonaci, wil bij deze oplossing de 3D-printen techniek gaan toepassen. De startup wil via biotechnologie hoorns van de neushoorn nabootsen middels 3D-printen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van poeder wat dezelfde substanties bevatten als de echte hoorns van neushoorns.

Mocht het experiment slagen, dan wil de startup de hoorns tegen een lage prijs op de markt brengen waardoor de handen in illegaal ivoor wordt bemoeilijkt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.