Gebruik 3D-printer redt leven van kinderen

Gebruik 3D-printer redt leven van kinderen

Gebruik 3D-printer redt leven van kinderen
Dankzij het gebruik van een 3D-printer hebben onderzoekers het leven gered van drie Amerikaanse kinderen. De drie kinderen hebben een ernstige vorm van tracheobronchomalacia. Bij deze aandoening is de luchtpijp of een van de twee of allebei bronchiën slecht ontwikkeld, waardoor de luchtpijp regelmatig dichtklapt.

De tracheobronchomalacia treft ongeveer 1 op de 2200 baby’s. De meeste kinderen groeien over deze aandoening heen, maar er zijn ook ernstiger gevallen bekend waardoor kinderen al op vroege leeftijd komen te overlijden.

Onderzoekers van de University of Michigan hebben het leven gered van drie kinderen die aan deze aandoening leiden. Met behulp van een 3D-printer zijn keel implantaten geprint. Deze implantaten moeten de luchtpijp van de kinderen versterken.

De 3D-geprinte implantaten zijn van biologisch afbreekbaar materiaal gemaakt. De implantaten lossen na een jaar of drie, vier vanzelf op. De wetenschappers gaan er vanuit dat de luchtpijp van de kinderen sterk genoeg zullen zijn om zonder implantaat te kunnen functioneren. De kosten van het maken van een implantaat is vrij laag. Ongeveer 9 euro per stuk.

Foto: AP

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.