Gerechten uit 3D-printer bijna té mooi om op te eten

Gerechten uit 3D-printer bijna té mooi om op te eten

Gerechten uit 3D-printer bijna té mooi om op te eten
3D-geprinte gerechten zijn bijna te mooi om op te eten. Een beter compliment kun je als byFlow, ontwikkelaar van de foodprinter Focus niet krijgen. Maar de printer is ook een middel om voedselverspilling tegen te gaan en om gezondheidsproblemen aan te pakken. Inmiddels zijn er honderd printers verkocht, maar het is de bedoeling dat de Focus straks in iedere keuken staat.

“We krijgen veel reacties over de 3D-printer Focus. Zeker nadat we in samenwerking met een aantal chefkoks hebben geëxperimenteerd met de toepassingen voor de voedselindustrie. Bijvoorbeeld met het printen van rood vlees. Dat heeft wereldwijd veel aandacht gekregen”, zegt Nina Hoff, directeur en medeoprichter van byFlow, in het tv-programma Booming Brabant.

Biefstuk of kipfilet

Hoff werd niet lang geleden uitgeroepen tot Tech-entrepreneur 2018. Onlangs ging de onderneemster op uitnodiging van de vleesverwerker Meat & Livestock Australia (MLA) naar Australië. “Zij produceren vlees voor de Australische supermarkten. Consumenten willen een biefstukje of een kipfilet waar niets aan te zien is. Lees het hele artikel op de website van Omroep Brabant

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.