Google’s Project Ara zal niet worden 3D-geprint

Google’s Project Ara zal niet worden 3D-geprint

Google’s Project Ara zal niet worden 3D-geprint
Eind 2013 werd naar buiten gebracht dat zoekmachine gigant Google een samenwerkingsverband zou aangaan met het Amerikaanse 3D-printing bedrijf 3D Systems om samen te werken aan Google’s project Project Ara. Project Ara is een smartphone die uit verschillende modules bestaat. Er is een module voor het scherm, een voor de batterij, een voor de camera, enzovoort.

Maar Google heeft nu aangekondigd dat de samenwerking tussen hun en 3D Systems voorlopig op de lange baan is geschoven. Google geeft als argument aan dat de 3D-print technologie (nog) niet de juiste is voor het project. Het project werd beschreven door Google met ondermeer met de volgende veelzeggende zin: “What if you could make thoughtful choices about exactly what your phone does, and use it as a creative canvas to tell your own story?”.


De productie die zal starten in januari van dit jaar, zal dus verder gaan zonder het toepassen van de 3D-print technologie. Google wilde in eerste instantie graag de 3D-print technologie toepassen bij het maken van de telefoons, maar topman Paul Eremenko vertelde in een interview tegenover Purdue University dat de technologie niet kan voldoen aan de normen van de zoekgigant.

Het oorspronkelijke idee was dat 3D Systems Google zou helpen met een high-speed 3D-print systeem voor Project Art. Volgens Google was dit systeem nog niet goed genoeg geweest voor hun project. 3D Systems zal blijven werken aan hun platform.

Foto’s: Google

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.