Hackers 3D-printen loper voor TSA-goedgekeurde koffersloten

Hackers 3D-printen loper voor TSA-goedgekeurde koffersloten

Hackers 3D-printen loper voor TSA-goedgekeurde koffersloten
Hackers zijn er in geslaagd om met een 3D-printer een sleutel te printen waarmee ze koffers kunnen openen die een slot hebben dat door de Amerikaanse TSA (Travel Sentry) goedgekeurd is. De hackers die zichzelf DarkSim905, Nite 0wl en Johnny Xmas noemen, hebben vorig jaar ook al zo’n loper gemaakt voor koffers met Travel Sentry-sloten.

De drie hackers presenteerde afgelopen weekend de 3D-geprinte loper tijdens de HOPE-conferentie voor hackers in New York. Met de loper is het mogelijk om de sloten van Safe Skies te openen. De hackers hebben de sleutel ontwikkeld omdat ze vinden dat we niet zomaar een derde partij – lees douane – moeten vertrouwen om zomaar in je spullen te kijken.

Goedgekeurd

De sloten die door TSA zijn goedgekeurd, zijn vooral veel te zien op vliegvelden. Al sinds 2003 wordt er gebruik gemaakt van deze sloten. De TSA sloten werden in het leven geroepen doordat reizigers zelf hun koffers gingen beveiligen waardoor de douane de koffers niet meer konden openen. Met de TSA-sloten blijft de koffer beveiligd, maar de douane heeft een loper waarmee het bagage kan openen.

De sloten die door TSA zijn goedgekeurd, zijn vaker bestempeld als onveilig. Volgens CSO werken de sloten wel tegen simpele dieven, maar de koffers zijn zelfs met een pen, mes of schroevendraaier te openen.

Niet illegaal

De sleutel die door de hackers is geprint, is niet illegaal. Er waren geen gelekte documenten of foto’s van het ontwerp van de sleutel. Maker Nite 0wl moest met traditionele sleutelmaker-technieken aan de slag om de loper in elkaar te zetten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.