Hans Fouche 3D-print nu ook schoenen

Hans Fouche 3D-print nu ook schoenen
Hans Fouche uit Zuid-Afrika zit nooit stil als het gaat om 3D-printen. Fouche is al enige tijd bezig met 3D-printen, maar de laatste tijd komen zijn ontwerpen vaker in het nieuws terecht. Zo maakte Fouche met zijn Cheetah 3D-printer een grasmaaier met 3D-geprinte onderdelen en een werkende stofzuiger die naast stofzuiger ook als vaas kan worden gebruikt.

Dankzij zijn grote Cheetah 3D printer, is Fouche in staat om grote objecten te 3D-printen in zeer kortte tijd. Enig nadeel van het snelle 3D-printen, is dat het eindresultaat van het object tegenvalt. Maar Fouche blijft wel op deze manier door printen. Zijn nieuwste ontwerp uit de 3D-printer zijn schoenen.

Fouche was al enige tijd bezig met het 3D-printen van schoenen voordat hij zijn grasmaaier en stofzuiger presenteerde. De schoenen kunnen op maat gemaakt worden en binnen zeer snelle tijd worden geprint. Nadat de schoen zijn geprint, worden ze voorzien van leer om de schoenen comfortabeler te maken en om de schoenen er beter uit te laten zien.

3d-schoenen1
Het 3D-printen van de schoenen duurt ongeveer een uur, maar Fouche gaat ervan uit dat het sneller kan als hij meerdere extruders aan de Cheetah 3D-printer toevoegt. Fouche denkt dat hij dan binnen zes minuten schoenen kan 3D-printen in plaats van een uur.

Foto’s: Facebook Hans Fouche

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.