Hans Fouche 3D-print zijn eigen gitaar

Hans Fouche 3D-print zijn eigen gitaar

Hans Fouche 3D-print zijn eigen gitaar
De Zuid-Afrikaanse uitvinder en technicus Hans Fouche heeft sinds kort weer een bijzonder object geprint met zijn eigen ontworpen Cheetah 3D-printer. Fouche kwam dit jaar al enkele keren in het nieuws vanwege zijn bijzondere 3D-geprinte objecten.

Zo heeft Fouche met zijn Cheetah 3D-printer al eens een werkende grasmaaier geprint, een stofzuiger die je ook als vaas kan gebruiken en een paar schoenen.

Sinds enkele dagen heeft Fouche daar een bijzonder 3D-geprint object bij: een akoestische gitaar. De gitaar heeft een gewicht van rond de 3,5 kilo, iets zwaarder dan de 2,2 kilo van het houten model, maar het 3D-geprint model is een perfecte kopie. De geprinte gitaar van Fouche, die gemaakt is van ABS korrels, is slechts een prototype. In een persbericht laat hij weten dat hij al bezig is met een betere variant.

Voor het 3D-printen van de gitaar maakte Fouche gebruik van een nozzle van 3mm in plaats van een van 0.5mm waardoor het 3D-printen 12 keer sneller gaat dan bij andere 3D-printers. Maar het eindresultaat is vaak minder mooi.

Gitaar printen populair

Het maken van een gitaar met een 3D-printer wordt steeds populairder. Zo werd tijdens Serious Request van vorig jaar een 3D-geprinte gitaar geveild voor het goede doel en speelde Jett Rebel op een 3D-geprinte gitaar tijdens Eurosonic Noorderslag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.