Heel Lelystad in 3D uitgeprint

Heel Lelystad in 3D uitgeprint

Heel Lelystad in 3D uitgeprint
Lelystedeling Danny Brandt wil heel Lelystad in 3D uitprinten. Hij geeft cursussen 3D printen in het Bibliolab van de bibliotheek en zo kwam hij op het idee om zijn stad in kaart te brengen en uit te printen.

Van foto naar plastic object

De afgelopen tijd heeft Brandt geregeld in het centrum foto’s gemaakt, om vervolgens thuis 3D tekeningen in de computer te maken die dan door de printer kunnen worden uitgeprint. Dat worden kleine plastic objecten, zo vertelt Brandt. “Die worden laagje voor laagje opgebouwd. Over bijvoorbeeld het Stadhuis doet de printer vier uur.”

Te groot voor in huis

Veel details zijn er niet te onderscheiden omdat de schaal 1:1000 is. Zo klein is nodig omdat heel Lelystad uitprinten anders zeker geen optie is. “In dit formaat zal heel de stad 6 bij 8 meter worden. Dat is al te groot voor in huis.” Danny hoopt dat het stadhuis op den duur een ruimte beschikbaar wil stellen. Daar zou hij zijn werk dan ook graag tentoonstellen.

Iedereen mag meedoen

3D printen is een arbeidsintensief proces en Danny Brandt kan absoluut niet in zijn eentje heel Lelystad printen. Daarom wil hij dat stadsgenoten mee gaan doen. “Als er mensen zijn die hun huis, straat en wijk voor hun rekening willen nemen dan zou dat heel leuk zijn.” Voor tips en het printen kunnen mensen terecht in het Bibliolab. In september moet de maquette af zijn.

(Bron: omroepflevoland)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.