Hoe de 3D Printer vogels terug naar de stad moet krijgen

Hoe de 3D-printer vogels terug naar de stad moet krijgen

Hoe de 3D Printer vogels terug naar de stad moet krijgen
Breng de vogels terug naar de stad! Met deze slogan is een groep van architecten, designers en artiesten begonnen om vogels terug naar de stad te krijgen. Het project Printed Nest is ontstaan om vogels terug naar de stad te krijgen. Hoe? Door het maken van nesten die zijn ontwikkeld met een 3D-printer.

Het wordt voor veel vogels lastig nesten te bouwen in steden doordat steeds meer en meer goede locaties voor nesten verdwijnen, waar vogels zelf hun nesten in kunnen bouwen. Printed Nest helpt de vogels een handje door de nesten te maken met 3D Printen. De nesten zijn gemaakt van bioplastic wat weer een voordeel is voor de natuur.

Het project is inmiddels al een groot succes aan het worden. In zeven landen zijn in vierentwintig verschillende steden al in totaal zevenendertig nesten van Printed Nest opgehangen. Je kan zelf ook je eigen steentje bijdragen door zelf een nest te printen. Via de websites van Thingiverse, 3dfilemarket en Shapeways kun je de bestanden downloaden om te printen.

Heb je geen 3D-printer en wil je toch een nest hebben in je eigen tuin? Geen zorgen! Printed Nest kan ook een nest voor je uit laten printen en naar je opsturen. Waar wacht je op? Help de vogels terug te krijgen naar de stad!

Foto: Thingiverse

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.