Holthinrichs Watches maakt 3D-geprinte horloges

Holthinrichs Watches maakt 3D-geprinte horloges
Holthinrichs Watches is een nieuwe pionier op het gebied van 3D-printen. Het bedrijf gaat zich specifiek richten op het ontwerpen en het 3D-printen van horloges. Holthinrichs Watches is een initiatief vanMichel Holthinrich, student architectuur aan de Universiteit van Delft.

Michel Holthinrich gebruikt bij het maken van de horloges verschillende traditionele fabricagetechnieken en combineert deze met 3D-printtechnieken. Op deze manier is het mogelijk om unieke en originele vormen te integreren in het design.

Materialise

Het 3D-printen van de horloges doet Holthinrichs overigens zelf niet. Voor het 3d-printen werkt hij samen met het Belgische Materialise die over een speciale 3D-printer beschikt waarmee de horloge’s geprint kunnen worden. Het printen van één horloge neemt ongeveer 20 tot 30 uur in beslag.De 3D-prints worden vervolgens afgewerkt en verfijnd door middel van CNC frezen en traditioneel handwerk.

Het handmatig nabewerken van de horloges neemt ook nog eens 40 uur in beslag. Al deze werkzaamheden zorgen ervoor dat de horloges aan de prijzige kant zijn. De Ornament 1, zoals de horloges worden genoemd, kosten rond 3500 euro per stuk en zijn via de website te bestellen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.