Hond Derby krijgt verbeterde 3D-geprinte protheses

Hond Derby krijgt verbeterde 3D-geprinte protheses
We schreven als eens over hond Derby. Een Husky mix die geboren werd met misvormde voorpootjes maar dankzij 3D-printen weer kan lopen. De hond kwam in eerste instantie terecht bij een dog rescue group genaamd Peace and Paws waarna het dier uit eindelijk bij Tara Anderson terecht kwam. Dat Derby bij Tara Anderson terecht kwam, bleek een schot in de roos.

Tara Anderson is namelijk een medewerkster bij 3D Systems. Het bedrijf ging meteen aan de slag om oplossingen te vinden voor Derby. In eerste instantie ontwierp het bedrijf een 3D-geprint wagentje voor de hond, maar al snel bleek dat het wagentje Derby het spelen met andere honden belemmerde. Uit eindelijk ontwikkelde het bedrijf protheses voor Derby. Deze 3D-geprinte protheses waren gemaakt van zacht rubber en plastic.

Maar de 3D-geprinte protheses zorgde voor problemen voor de hond. De protheses waren te kort en Derby kon niet zitten zoals gezonde honden dat kunnen. Met de vernieuwde protheses zijn die problemen verholpen en kan Derby normaal zitten en zijn de protheses op de juiste hoogte gemaakt. Volgens het baasje was Derby vrij snel gewend geraakt aan de nieuwe 3D-geprinte protheses.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.