Hond kan weer lopen dankzij 3D-geprinte poten

Hond kan weer “lopen” dankzij 3D-geprinte poten

Hond kan weer lopen dankzij 3D-geprinte poten
In Amerika kan een hond weer een normaal leven leiden dankzij zijn “nieuwe poten” die gemaakt zijn met een 3D-printer. Derby, zoals de hond heet, werd verstoten door zijn baasjes omdat hij werd geboren met misvormde poten. De hond werd vervolgens door een directie van een 3D-print bedrijf geadopteerd.

De vorige eigenaren lieten de gehandicapte hond achter in een dierenasiel in de Amerikaanse staat New Hampshire. In oktober van dit jaar werd Derby geadopteerd door Tara Anderson die voor een bedrijf werkt dat gespecialiseerd is in 3D-printen.

Het bedrijf ontwikkelde voor Derby in eerste instantie een wagentje waarmee hij zich voort kon bewegen. Anderson had echter het idee dat het wagentje de hond belemmerde in het spelen met andere honden. Hierop besloot het bedrijf een andere oplossing voor de hond te vinden.

derby2
Uit eindelijk hadden ze een oplossing gevonden voor Derby door het protheses aan te laten meten. Deze protheses bestaan uit zacht rubber en plastic. Met deze protheses kan Derby eindelijk weer “normaal” bewegen en rent hij nu zelfs harder dan zijn baasje.

Chihuahua

Derby is overigens niet de enige hond in de wereld die dankzij 3D-printen zich weer kan voortbewegen. TurboRoo, een Chihuahua hondje, werd geboren zonder voorpootjes. De baasjes van TurboRoo zamelde geld in om een speciale 3D-geprinte rolstoel aan te schaffen. Sinds kort beweegt TurboRoo weer op een “normale” manier rond.

Foto’s: Derby

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.