Hond Romina krijgt pootprothese uit 3D-printer

Hond Romina krijgt pootprothese uit 3D-printer

Hond Romina krijgt pootprothese uit 3D-printer
Een zes jaar oude hond krijgt als eerste hond in Mexico een pootprothese die gemaakt is met een 3D-printer. Romina, zoals de hond heet, raakte door een ongeluk een voorpoot kwijt. Ook een achterpoot van de hond raakte beschadigd door het ongeval.

Onderzoekers van de Universidad del Valle de Mexico’s Veterinary Hospita (UVM) brachten uitkomst door een pootprothese te ontwikkelen voor de hond. Er moest eerst een 3D-scan gemaakt worden van Romina waarna er vervolgens een passende prothese voor de hond werd ontworpen. Nadat de prothese was ontworpen werd deze vervolgens met een 3D-printer geprint.

3D-geprinte pootprothese

De 3D-geprinte pootprothese bestaat uit siliconen onderdelen die er voor zorgen dat de prothese de natuurlijke beweging van de hondenpoot kan nabootsen. Verder bestaat de prothese uit onderdelen van aluminium. Het voordeel van deze materialen is dat ze zeer licht en sterk zijn waardoor de hond normaal kan lopen, springen, rennen en spelen met andere honden.

Volgens de onderzoekers van de universiteit zullen er in de toekomst meer dieren worden geholpen met een 3D-geprinte prothese. De voordelen van een prothese die gemaakt is met een 3D-printer is dat de prothese binnen een dag gemaakt kunnen worden, zijn de kosten relatief laag en is het gewicht van de prothese lichter dan een normale prothese.

De universiteit heeft er verder voor gezorgd dat dierenartsen wereldwijd de 3D-bestanden kunnen downloaden van protheses voor diverse huisdieren. Ze moeten dan zelf wel de protheses op maat aanpassen en over een 3D-printer beschikken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.