HP brengt twee 3D-printers op de markt

HP brengt twee 3D-printers op de markt

HP brengt twee 3D-printers op de markt
Hewlett-Packard brengt binnenkort twee 3D-printers op de markt waarmee het technologiebedrijf zich wil mengen in de wereld van 3D-printers. Het bedrijf richt zich vooral op bedrijven die geïnteresseerd zijn in het 3D-printen. Bij de ontwikkeling van de 3D-printers heeft HP samengewerkt met onder meer Nike, BMW en Siemens.

Die bedrijven gaven HP input over de wijze waarop zij 3D-printen willen toepassen. Nike wil graag de klanten de mogelijkheid bieden om online zelf de schoenen gaan ontwerpen, waarna ze de 3D-geprinte versie in de winkel kunnen ophalen.

Strijd aangaan

Met de 3D-printers wil HP de strijd aangaan met Stratasys en EOS die ook hun eigen 3D-printers verkopen. Er blijft nog wel het een en ander te wensen over bij de 3D-printers van HP. Full collor printen is bijvoorbeeld nog niet mogelijk en er kan ook met de 3D-printers van HP ook nog niet worden geprint met metaal.

De HP Jet Fusion 3D 4200 Printer zal vanaf eind dit jaar worden geleverd aan klanten. De prijs van deze 3D-printer licht rond de 200.000 dollar. De goedkopere versie, de HP Jet Fusion 3D 3200 3D-printer, is vanaf volgend jaar verkrijgbaar voor ongeveer 130.000 dollar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.