HP en Autodesk samen in 3D-printen

HP en Autodesk samen in 3D-printen

HP en Autodesk samen in 3D-printen
HP en Autodesk hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend op het gebied van 3D-printing. HP gaat de 3D-printsoftware Spark inzetten voor zijn Multi Jet Fusion platform. Spark is het opensource softwareplatform van Autodesk voor de aansturing van 3D-printers.

Multi Jet Fusion is een geavanceerde, snelle 3D-printtechnologie van HP. Gebruikers krijgen door de samenwerking toegang tot diverse geavanceerde tools, wat volgens de twee partijen tot innovaties kan leiden op het gebied van materiaaltypen, -combinaties en -eigenschappen.

Door beide technologieën te koppelen willen Autodesk en HP het makkelijker maken om 3D-printen in het ontwerp- en maakproces op te nemen. Autodesk en HP werken al langere tijd samen op het gebied van 3D-printen.

De bedrijven hopen zo grotere snelheden, hogere kwaliteit en verbeterde betrouwbaarheid op het gebied van 3D-printen dichterbij te brengen. Autodesk-topman Samir Hanna en Scott Schiller (WW Business Director bij HP) schreven een blog over de nieuwe plannen op het gebied van 3D-printing.

(Bron: automatiseringgids.nl )

Foto: Ter illustratie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.