HP gaat 3D-printen met glas

HP gaat 3D-printen met glas

HP gaat 3D-printen met glas
Het Amerikaanse technologiebedrijf Hewlett-Packard (algemeen bekend als HP) stapt in de wereld van het 3D-Printen. HP gaat niet als meeloper, maar als voorloper voorop in het 3D-Printen. HP kondigde aan twee grote veranderingen aan te willen brengen in het 3D-Printen. Zo wil het bedrijf de printsnelheden verhogen en daarnaast gaat het voor betere printkwaliteiten.

HP die bij de meeste mensen bekend staan om o.a. hun 2D-printers, wil met een hele bijzondere materiaal gaan 3D-printen. HP wil niet standaard gaan 3D-printen met plastic maar kiest ervoor om te gaan 3D-printen met glas. Dit is bijzonder aangezien als je over 3D-Printen spreekt, je het over het printen hebt met PLA en ABS.

LuxeXcel

HP is overigens niet het eerste bedrijf dat gaat 3D-printen met glas. Het Nederlands bedrijf LuxeXcel uit Goed bracht eind vorig jaar een bril op de markt die compleet was gemaakt met een 3D-printer. Hoewel meerdere bronnen het nieuws naar buiten brachten dat HP aan een 3D-glasprinter werkt, wil het bedrijf dit nieuws niet bevestigen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.