Huis uit 3D-printer in Eindhoven

Huis uit 3D-printer in Eindhoven

Huis uit 3D-printer in Eindhoven
In Eindhoven komt een huis uit een 3D-printer te staan. Naar alle waarschijnlijkheid zal het huis er al rond 2017 staan. Het huis wordt gebouwd door de Technische Universiteit van Eindhoven. De TU/e beschikt over een 3D-printer waarmee beton geprint kan worden.

De TU/e gaat samenwerken met de gemeente Eindhoven aan het huis. Afgelopen maandag werd tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven een intentieverklaring getekend. Het is nog niet bekend waar het 3D-geprint huis in Eindhoven komt te staan.

Volgens professor Theo Salet is er nog wel onderzoek nodig voordat er daadwerkelijk geprint kan worden. “We kennen de techniek van het 3D-printen, alleen weten we nog niet hoe we ramen en deuren moeten plaatsen”.

Een jaar geleden nam de TU/e de beton 3D-printer in gebruik. De 3D-printer kan een hoogte printen van 11 meter en 5 meter breed printen. Een huis 3D-printen duurt ongeveer twee weken. “Het zal heel wat meer tijd kosten om uit te zoeken hoe we het bouwkundig aan kunnen pakken”. De gemeente Eindhoven gaat inmiddels opzoek naar een geschikte locatie voor het huis. Hoeveel er voor betaald moet worden, is nog niet bekend.

Niet het eerst geprint huis

Het huis in Eindhoven zal niet het eerste 3D-geprinte huis van Europa zijn zoals verschillende media melden. In het Italiaanse Massa Lombarda (Ravenna) wordt namelijk ook al gebouwd aan een huis uit een 3D-printer. De huizen in Massa Lombarda is een is een initiatief van het World’s Advanced Saving Project (Wasp).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.