Huis uit de 3D-printer in het Franse Nantes

Huis uit de 3D-printer in het Franse Nantes

Huis uit de 3D-printer in het Franse Nantes
In de Franse stad Nantes staat sinds kort een huis die voor een groot deel is gemaakt met een 3D-printer. Het huis zal binnenkort worden bewoont door huurders. Het project van de 3D-geprinte huis is een initiatief van de Universiteit van Nantes.

Voor het 3D-printen van het huis maakte de universiteit gebruik van een 3D-robotprinter genaamd Batiprint3D. Het printen van onderdelen van het huis duurde volgens de universiteit nog geen drie weken. De robot creëerde evenwel holle muren, die werden gevuld met beton voor isolatie. Al met al heeft de bouw van het 3D-geprinte huis ongeveer een half jaar in beslag genomen.

Sociale huurwoning

Het 3D-geprinte huis in Nantes heeft een oppervlakte van 95 vierkante meter en telt 5 kamers. De kostprijs van het huis wordt geraamd op ongeveer 195.000 euro. Een gezin uit Nantes dat in aanmerking komt voor een sociale huurwoning, zal binnenkort het huis betrekken.

Huis uit de 3D-printer in het Franse Nantes
Het huis is verder voorzien van meerdere sensoren die de luchtkwaliteit, vochtigheid en temperatuur constant monitoren. Hierdoor kunnen de huurders volgens de universiteit flink besparen op hun energiekosten. Volgens de universiteit is het de bedoeling dat de 3D-printer in de toekomst vaker wordt ingezet bij het bouwen van nieuwe woningen.

3D-printen van huizen

Het 3D-printen van huizen wordt steeds populairder. Steeds meer bedrijven beginnen met het 3D-printen van huizen. Meest recent is de bouw van een 3D-geprint huis door ICON die binnen een dag een huis 3D-print. Daarnaast zijn er meerdere initiatieven op het gebied van het printen van huizen zoals die van PassivDom, Apis Cotr uit Rusland en de meest uit het oog springend blijft toch het appartementencomplex en villa van het Chinese WinSun.

Foto’s: YHNOVA

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.