Huizen 3D-printen uit cellulose

Huizen 3D-printen uit cellulose

Huizen 3D-printen uit cellulose
Cellulose is de meest voorkomende organische polymeer op aarde. Het wordt gevonden in de celwanden van groene planten alsook in veel verschillende vormen van algen. Cellulose wordt ook afgescheiden door bepaalde soorten bacteriën. In Zweden start binnenkort een project waar cellulose zal worden gebruikt in combinatie met 3D-printen.

Deze maand werd een samenwerkingsproject gevormd onder de naam +Project. Voor dit project is uit EU-structuurfondsen een bedrag binnengehaald van rond de 1.8 miljoen euro. Het +Project, dat gebaseerd is op Sliperiet in Umeå Arts Campus, een onderdeel van Umeå University, heeft als doel om huizen te gaan 3D-printen van cellulose.

Het +Project zal zich richten op de sectoren binnen de hout- en bouwsector, evenals de designsector, architectuur en zelfs de IT sector. Het +Project heeft als doel het produceren van cellulose 3D bedrukbare materialen wat gebruikt kan worden om alles te printen. Van wanden binnen in een huis, simpele tochtstrippen, deuren en zelfs complete huizen.

Het +Project is een erg intersant project die zeker de moeite waard is om komende jaren te blijen volgen. Is de technologie van het +Project de toekomst? Dat zal zomaar kunnen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.