ICON gaat huizen 3D-printen binnen een dag

ICON gaat huizen 3D-printen binnen een dag

ICON gaat huizen 3D-printen binnen een dag
Het Amerikaanse ICON gaat huizen 3D-printen met een speciaal ontwikkelde 3D-cementprinter. Met deze printer wil het bedrijf huizen binnen één dag kunnen 3D-printen. De huizen zullen voornamelijk in ontwikkelingslanden worden geprint. Binnenkort zal ICON beginnen met de bouw van 100 huizen in El Salvador.

ICON is een bedrijf uit Austin in de Amerikaanse staat Texas. Het heeft een manier ontwikkeld waarmee op korte tijd, en voor relatief weinig geld, huizen uit cement kunnen worden gezet. ‘Vulcan’ is de naam van de 3D-printer. Het 3D-geprinte huis is deze week gepresenteerd tijdens South By Southwest in Texas.

Samenwerking

In samenwerking met de non-profitorganisatie New Story gaat het bedrijf haar product aan het werk zetten in het Zuid-Amerikaanse land El Salvador. De bedoeling is dat 100 huizen zullen worden 3D-geprint. Momenteel zijn veel huizen in El Salvador nog van zandvloeren en dunne muren gebouwd, en vaak is er ook geen stromend water. Dat meldt New Story.

De 3D-geprinte huizen zullen een oppervlakte hebben van zo’n 60 vierkante meter. De huizen bestaan uit een woonkamer, een slaapkamer en een veranda. De huizen kunnen worden geprint binnen één dag. Door de snelheid van het 3D-printen en het goedkope print materiaal kosten de huizen maar rond de 4000 dollar.

Medere bedrijven 3D-printen huizen

Het project van ICON en New Story is niet de eerste geprinte huizen project. Er zijn meerdere bedrijven die huizen 3D-printen. Zo is er het kant-en-klare huisje van Oekraïense startup PassivDom, het Russische Apis Cotr 3D-print ook huizen binnen een dag. Ook het Italiaanse WASP is bezig met het 3D-printen van huizen voor ontwikkelingslanden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.