Iedereen aan de 3D printer

Iedereen aan de 3D printer

Iedereen aan de 3D printer
“Het is de volgende industriële revolutie,” vertelt Ricardo Abdoel, de directeur van het Objexlab van Fontys. Niet alleen studenten Engineering gaan met de 3D printers van het lab aan de slag, uiteindelijk moet iedereen er mee in aanraking komen.

“De ontwikkelingen gaan heel hard.” Ricardo Abdoel is trots bij de feestelijke opening van het Objexlab in Eindhoven. In de nieuwe onderzoeksruimte van Fontys kunnen studenten, docenten, en bedrijven uit de regio aan de slag met de nieuwste toepassingen op het gebied van additive manufacturing (3D-printen) en adaptive robotics.

De fabriek van de toekomst

“Bij adaptive robotics moet je denken aan intelligente robots die zich met behulp van camera’s en sensoren aanpassen aan de omgeving,” legt Abdoel uit. “We werken eigenlijk aan de fabriek van toekomst, maar ook in de zorg zie je al veel toepassingen.” Zo wordt er al gewerkt aan robots die kunnen reageren als iemand in huis valt of zich bezeert. Op die manier kunnen ouderen langer op zichzelf blijven wonen. Lees hier verder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.