IKEA gebruikt bijzondere 3D-printtechniek voor meubels

IKEA gebruikt bijzondere 3D-printtechniek voor meubels

IKEA gebruikt bijzondere 3D-printtechniek voor meubels
IKEA is momenteel aan het experimenteren met een bijzondere 3D-printtechniek. Het bedrijf gaat meubelen ontwikkelen met een 3D-printtechniek wat 3D-knitting wordt genoemd, oftewel 3D-breien.

Deze techniek van 3D-printen is al eens door Nike gebruikt bij het ontwikkelen van schoenen. De stoel van IKEA heeft een achterkant en zijkanten die gemaakt zijn met de technologie.

Voor het 3D-breien wordt gebruik gemaakt van computergestuurde machines om vezels te breien in complexe, naadloze vormen op basis van een digitaal ontwerp. Deze techniek heeft zijn oorsprong in de kledingindustrie maar geleidelijk vindt het zijn weg naar de wereld van meubilair.

Sarah Fager

De PS 2017 fauteuil, zoals stoelen worden genoemd, zijn ontworpen door Sarah Fager, designer bij het Zweedse bedrijf. Fager beschreef de techniek als een die bijzonder geschikt was voor een wereldwijde organisatie zoals IKEA.Volgens Fager zijn ze binnen IKEA al enige tijd erg nieuwsgierig naar deze 3D-breitechniek.

”We hebben allemaal gezien dat het wordt gebruikt in die kleurrijke sneakers en het is echt een slimme manier om dingen te produceren.” De stoelen zijn verkrijgbaar in grijs of roze met een wit of zwart frame. De stoelen zijn te koop voor een bedrag van €150 per stoel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.