Innovatiecentrum TU/e en TNO voor 3D-printen van meerdere materialen

Innovatiecentrum TU/e en TNO voor 3D-printen van meerdere materialen

Innovatiecentrum TU/e en TNO voor 3D-printen van meerdere materialen
Het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven en de afdeling Additive Manufacturing van TNO in Eindhoven bundelen de krachten op het gebied van 3D-print apparatuur in het gezamenlijk AMSYSTEMS Center.

TNO en TU/e gaan de innovatieprogramma’s op dit terrein integreren, R&D faciliteiten delen en gezamenlijk experts opleiden. De focus zal liggen op het ontwikkelen van productieapparatuur voor het 3D-printen van slimme producten die uit meerdere materialen bestaan, zoals bijvoorbeeld elektronica, hightech onderdelen en sterk gepersonaliseerde zaken als tanden & kiezen, schoenzolen, geprint voedsel en farmaceutische producten.

Slimme producten

De technologische focus is gericht op de ontwikkeling van hightech apparatuur voor de 3D-productie van slimme producten die bestaan uit diverse materialen. TNO en de TU/e hebben een jarenlange ervaring met Additive Manufacturing (3D-printen) en zullen binnen de onderzoeksprogramma’s werken aan de volgende generatie geïntegreerde productiesystemen. Doel is dat er binnen vier jaar meer dan 50 fte en tenminste 25 promovendi werkzaam zijn binnen dit innovatiecenter. Lees hier verder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.