Is de uitstoot van 3D-printers schadelijk?

Is de uitstoot van 3D-printers schadelijk?

Is de uitstoot van 3D-printers schadelijk?
De explosieve 3D-printermarkt heeft desktopversies betaalbaar gemaakt voor scholen, bibliotheken, bedrijven en zelfs consumenten. Maar de groeiende invloed van 3D-printers heeft ook geleid tot bezorgdheid over mogelijke negatieve gevolgen voor de gezondheid door het inademen van toxische vluchtige organische stoffen (VOS) en deeltjes die door de apparaten worden afgegeven.

Door gesmolten plastic laag op laag af te zetten, kunnen driedimensionale printers bijna alles, inclusief speelgoed, geweren en kunstmatige ledematen, printen. Hoewel verschillende regeringen werkpleknormen hebben vastgesteld voor industriële omgevingen waar VOS door 3D-printers worden vrijgegeven, geldt dat niet voor huizen, scholen of bibliotheken.

Schadelijke uitstoot 3D-printers

Hier geldt nauwelijks regulering, terwijl dan zelfs kwetsbare personen zoals kinderen ermee in aanraking komen. Volgens de Amerikaanse milieutechnoloog Marina E. Vance moeten we meer rekening gaan houden met de schadelijke uitstoot van 3D-printers. “Wetenschappers weten dat deeltjes en VOS slecht zijn voor de gezondheid, maar ze hebben niet genoeg informatie om een ??wettelijke norm voor 3D-printers te creëren.” Lees het hele artikel op de website van Maak Industrie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.