Japanner ontwikkeld 3D-geprinte stadstuinen

Japanner ontwikkeld 3D-geprinte stadstuinen

Japanner ontwikkeld 3D-geprinte stadstuinen
Vele daken van gebouwen in grote steden zijn saai, grijs en onvruchtbaar om er planten er op te laten groeien. De Japanse computer wetenschapper Yuichiro Takeuchi die voor Sony Computer Science Laboratories werkt, is bezig hier verandering in aan te brengen.

Takeuchi heeft een manier gevonden om tuinen te printen die vol staan met bloemen en kruiden. Deze tuinen kunnen vervolgens worden geplaatst op de daken van de gebouwen. Eigenlijk kunnen de tuinen overal worden geplaatst.

Takeuchi maakt voor dit idee gebruik van een 3D-Printer en van software die hij ontwierp voor het printen van garen omhulsels die de zaden van de planten moet vasthouden om te kunnen groeien binnen een paar weken. Zijn 3D-Print technologie kan tuinen printen in elke vorm die je wilt. Driehoekige, rechthoekige of zelf in de vorm van een pandabeer:

design garden
Takeuchi’s methode werkt als volgt; je ontwerpt een tuin in de vorm na eigen keuze, vervolgens stop je het ontwerp in de 3D-Printer en de 3D-Printer print de vorm na keuze uit in garen. Zie de afbeelding hieronder:

3d-printing-garden
Takeuchi presenteerde zijn ideeën voor een groenere toekomst vorige maand bij de Sony CSL symposium in New York het Museum van Moderne Kunst. Yuichiro Takeuchi wil straks dan zijn thuis stad Tokyo voorloper is met deze tuinen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.