Japanners 3D-printen levensgrote siliconen cyberkloon Ronaldo

Japanners 3D-printen levensgrote siliconen cyberkloon Ronaldo

Japanners 3D-printen levensgrote siliconen cyberkloon Ronaldo
De Portugese voetballer Cristiano Ronaldo was vorige week in Japan om een nieuw fitnessproduct te promoten. Bij de onthulling van de Sixpad Body Revolution ging de aandacht van de aanwezigen echter uit naar de levensgrote siliconen ‘cyberkloon’ van de voetballer van Real Madrid.

Om het beeld te maken, moest er eerst een 3D-scan gemaakt worden van de stervoetballer. Hiervoor werd gebruik gemaakt van meer dan honderd microcamera’s die de scan van zijn afgetrainde lichaam gemaakt werd.

Vervolgens hebben de ontwikkelaars de pop gemaakt met een 3D-printer. Het eindresultaat is een pop die veel weg heeft van de 30-jarige aanvaller. De makers hebben in het gezicht sensoren geplaatst, waardoor de pop zich kan bewegen. Helemaal sprekend lijkt de pop overigens niet, want wie goed kijkt, ziet dat de pop er enigszins depressief uitziet.

Op YouTube staat een reclamespotje waarin Ronaldo de Sixpad Body Revolution demonstreert. Het is een elektrisch apparaatje dat de spieren stimuleert. De Sixpad Body Revolution is overigens niet gemaakt met een 3D-printer.

Foto: AFP

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.