Je eigen borst maar dan uit de 3D-printer

Je eigen borst, maar dan uit de 3D-printer

Je eigen borst maar dan uit de 3D-printer
Innovatie zit in het hart van de vier Brightlands campussen in Limburg. Op de campussen duurt het al snel tien jaar of langer voordat de bedenkers hun idee naar de markt kunnen brengen. De ‘bright people’ kunnen gebruik maken van faciliteiten als onderzoekslaboratoria, proeffabrieken, testapparatuur, business developers en specialisten op het gebied van het vinden van partners, financiering, marketing en het beschermen van uitvindingen.

Op die manier brengt Brightlands wetenschap en ondernemerschap samen, dat leidt tot innovaties. Ons leven wordt door die slimme innovaties gezonder en duurzamer: een kijkje in de (nabije) toekomst. Vier van de vijf vrouwen die als gevolg van borstkanker een of beide borsten moet missen, kiezen voor een externe prothese die in een bh wordt gedragen, al ervaren veel vrouwen die niet als comfortabel. „Een confectieprothese wijkt altijd af van je eigen borsten”, zegt Monica Schlösser. „Bovendien zijn protheselingerie en -badkleding duurder.

Shap3d Up

Daarmee voelen vrouwen zich vaak extra gestraft voor de ziekte die hen trof.” Dat kan allemaal veel beter, dacht Monica. Samen met Sjef van der Horst richtte ze Shap3d Up op. Dat bedrijf zet 3D-scannen en 3D-printen in om gepersonaliseerde protheses te maken. Lees het hele artikel op de website van Limburger.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.