Jett Rebel geeft jamsessie op 3D-geprinte gitaar op Noorderslag

Jett Rebel geeft jamsessie op 3D-geprinte gitaar tijdens ESNS

Jett Rebel geeft jamsessie op 3D-geprinte gitaar op Noorderslag

Jett Rebel –  Foto: © Thijs Tijsma/3D Printing Club

Groningen stond van woensdag 14 januari t/m zaterdag 17 januari in het teken van Eurosonic-Noorderslag (ESNS) 2015. Vele bands uit binnen en buitenland traden op, op verschillende locaties in het centrum van Groningen. Zaterdag was de slotdag met Noorderslag. Tijdens Noorderslag werd de Pop Prijs 2014 toegereikt aan de Nederlandse band The Common Linnets.

Op Eurosonic Noorderslag was meer te zien dan alleen maar bands. Zo konden geïnteresseerden een kijkje komen nemen bij het Summerlabb op het Ebbingekwartier. Hier werd druk gebouwd aan een 3D-geprinte elektrische gitaar die geveild werd voor het goede doel.

De 3D-geprinte elektrische gitaar was een initiatief van House of Design en Atelier Marleen Andela, die de gitaar ontwierp. Samen met Fablab Groningen, Rikkers Gitaarbouw, Studio Jauke van den Brink en SymbioShape werd afgelopen woensdag gestart met het printen van de losse onderdelen van de gitaar. Na dagen van intensief 3D-printen, was de gitaar zaterdagavond klaar en werd de gitaar geveild voor het goede doel.

De 3D-geprinte gitaar werd zaterdagavond voor een bedrag van duizend euro geveild. De gitaar ging naar het 3D-Comenius project. Het geld voor de gitaar gaat naar De Rijdende Popschool. Dit is een initiatief om muziekles te geven in dorpen waar amper of zelfs helemaal geen muziekvoorzieningen zijn.

Jett Rebel
De verrassing van de avond in het Summerlabb, was de spontane jamsession van niemand minder dan Jett Rebel. Hij kwam naar de veiling om de 3D-geprinte elektrische gitaar uit te proberen. Ook de gitarist van Jett Rebel – Lorijn von Piekartz – ging de gitaar uitproberen. Beide waren zichtbaar tevreden met het eindresultaat van de 3D-geprinte gitaar.

Lorijn von Piekartz – Foto: © Thijs Tijsma/ 3D Printing Club

Tweede 3D-geprinte gitaar
De 3D-geprinte gitaar op Eurosonic-Noorderslag is de tweede 3D-geprinte gitaar in Nederland die geveild is voor het goede doel. In december van vorig jaar werd er tijdens Serious Request ook een 3D-geprinte gitaar geveild.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.