Jonge ondernemers ontwikkelen betaalbare 3D-printer

Jonge ondernemers ontwikkelen betaalbare 3D-printer

Jonge ondernemers ontwikkelen betaalbare 3D-printer
Drie Oost-Vlaamse jonge ondernemers proberen voet aan de grond te krijgen in de markt van 3D-printers. Jelle De Laender, Dimitri Van Steenkiste en Pieter-Jan Auman hebben hun eigen 3D-printer – deltaRocket – ontwikkeld.

Deze 3D-printer moet je zelf in elkaar zetten, maar het meest interessante van deze 3D-printer, is dat het om een hele goedkope 3D-printer gaat. De deltaRocket moet volgens de ondernemers eerst aanslaan op technische scholen voordat de printer op de consumentenmarkt wordt gebracht.

Dimitri Van Steenkiste is de bedenker van de 3D-printer. Hij begon enkele jaren geleden met de bouwkit van de 3D-printer. Uit de problemen die daardoor ontstonden, trok hij de nodige lessen om het prototype met daarbij oog voor kwaliteit en duurzaamheid.

printer_overview
Pieter-Jan Auman, een goede vriend van Van Steenkiste, zag potentie om de 3D-printer op de markt te gaan uitbrengen. Jelle De Laender, die al sinds zijn 18e een eigen bedrijfje heeft als zelfstandige webdevelopper, kwam als derde erbij vanwege zijn ondernemers ervaringen en om de onderneming op het juiste spoor te zetten.

Momenteel hebben De Laender, Van Steenkiste en Auman een fulltime baan maar omdat het geloof in de 3D-printer erg hoog is, werken de drie na hun werk nog vele uren aan de 3D-printer. De drie behouden wel hun baan om niet financieel afhankelijk te zijn van het project. De omzet die nu al wordt binnen gehaald met deltaRocket wordt meteen gebruikt om te investeren in nieuwe printers en een stock aan te leggen.

Het is de ambitie van de drie om de deltaRocket verder uit te bouwen en echt naam te gaan maken in België omdat het 3D-printen in dat land nog behoorlijk in de kinderschoenen staat. De jongens hebben inmiddels een vennootschap opgericht en gaan zich vestigen in Bellem.

Foto’s: deltaRocket

1 antwoord
  1. Ardon Camps
    Ardon Camps zegt:

    Nu wil ik niet op mijn eigen toeter blazen maar 1999 euro voor een DIY kit noem ik niet betaalbaar, Ik verkoop de Kossel XL die nog iets groter is dan de deltarocket en die kost 525 euro incl een originele E3D v6 full metal hotend ipv een verouderde j-head. Goed initiatief zeker en vast een prima printer maar bij lange na niet betaalbaar.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.