Jongen krijgt 3d geprinte wervel

Jongen krijgt 3D-geprinte wervel

Jongen krijgt 3d geprinte wervel
Een 12 jarige jongen heeft van Chinese artsen via een operatie een 3d-geprinte wervel gekregen. Volgens de artsen is dit de eerste operatie die op deze mannier is uitgevoerd. Dit berichten Chinese media. De tweede halswervel moest vervangen worden bij de 12 jarige jongen nadat deze was verwijderd bij een andere operatie vanwege nekkanker.

In de medische wereld wordt al sinds enkele jaren gebruik gemaakt van de 3d-printer maar nog nooit zijn er doktoren er in geslaagd om een complete wervel te 3d printen. De Chinese artsen gebruikte voor het printen van de wervel een speciale 3d printer die titanium poeder kan printen.

Voordeel

Het voordeel van de 3d geprinte wervel is dat de wervel via de printer precies op maat gemaakt kon worden waardoor er tijdens de operatie geen aanpassingen aan de wervel plaats vonden. In de geprinte wervel werden kleine gaatjes toegepast om er zo voor te zorgen dat het bot meegroeit. Daardoor zullen eventuele complicaties veel kleiner worden dan bij het normaal plaatsen van een wervel die met schroeven in het lichaam worden vast gezet.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.