Jongen omgekomen door ongeluk met 3D-printer

Jongen omgekomen door ongeluk met 3D-printer

Jongen omgekomen door ongeluk met 3D-printer
De 17-jarige Britse scholier Tom Taylor is op een tragische wijze om het leven gekomen door een ongeluk met zijn 3D-printer die hij recent had gekocht. Het ongeluk vond plaats in de bovenwoning van zijn ouderlijk huis waar hij samen met zijn moeder en stiefvader woonde.

Om de 3D-geprinte objecten te verstevigen voor op het verwarmt printbed heeft Tom bussen haarlak gebruikt. Haarlak kan inderdaad gebruikt worden voor het verstevigen van 3D-geprinte objecten mits je het op de juiste manier toepast. Mogelijk heeft Tom de introductievideo verkeert begrepen. Tom blijkt drie bussen haarlak in één keer te hebben geleegd.

Propaangas

Hierdoor vulde zijn kamer met propaangas. Bussen met haarlak bevatten propaangas. Propaan (drijfgas) is hoog explosief gas. Vermoedelijk heeft een vonkje afkomstig van zijn 3D-printer ervoor gezorgd dat het gas vlam vatte waardoor de kamer van Tom in de brand vloog. Bijkomend probleem was dat er bij Tom op de kamer allemaal flash papers lagen.

Dit papier wordt gebruikt door goochelaars omdat het heel mooi in één keer in brand staat en geen as achter laat. De moeder en stiefvader van Tom runnen een winkel met artikelen voor goochelaars. Dat was ook de reden waarom bij Tom flash papers op zijn kamer lagen. Tom hield zich ook vaak bezig met goochelen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.