Jongen speelt gitaar met 3D-geprinte hand

Jongen speelt gitaar met 3D-geprinte hand

Jongen speelt gitaar met 3D-geprinte hand
De Colombiaanse tiener Diego Corredor wilde graag gitaar leren spelen, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt omdat Corredor maar één hand heeft. Bij de geboorte raakte Corredor zijn rechterhand kwijt.

Terwijl de tiener een handprothese heeft waarmee hij een glas water kan pakken of objecten kan oprapen, is hij niet in staat om een gitaar te kunnen bespelen. Wat een grote droom is van Corredor. Via via kwam Corredor in contact met het bedrijf 3Dglück die een 3D-geprinte handprothese voor Corredor ontwikkelde. Hierdoor kwam de droom uit voor de Colombiaan om toch gitaar te kunnen spelen.

3Dglück ontwikkelde de 3D-geprinte prothese waar aan de voorkant een soort knijper zit waarmee Corredor de snaren van de gitaar kan vast pakken. Om de jongen nog meer te verrassen, hadden de makers van de prothese het logo van de Amerikaanse rockband Linkin Park in de prothese verwerkt.

Mede-oprichter van 3DGluck Andrea Monroy is zeer tevreden met het eindresultaat van de 3D-geprinte prothese. Het bedrijf wilde iets ontwikkelen waarmee ze het leven van Corredor konden verbeteren. Omdat de prothese niet exact op een hand hoevende te lijken, kon het bedrijf experimenteren met verschillende vormen van protheses.

3Dglück wil in de toekomst meer jongeren met een handicap op deze manier hun droom te verwezenlijken.

Foto: 3Dglück

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.