Kaketoe krijgt snavel uit 3D-printer

Kaketoe krijgt snavel uit 3D-printer

Kaketoe krijgt snavel uit 3D-printer
Een Kaketoe heeft dankzij het gebruik van een 3D-printer een nieuwe snavel gekregen. De kaketoe genaamd Huizai was doodongelukkig nadat hij een deel van zijn snavel verloor door een gevecht met een andere kaketoe. Volgens dierverzorgers van de dierentuin wilde andere vogels niet meer omgaan met Huizai doordat hij een deel van zijn snavel miste.

Door het gevecht scheurde de snavel van de kaketoe, waarna er vervolgens meer stukken afbraken. Verzorger Chen We vertelt tegenover de China Daily dat Huizai zijn eetlust verloor en zelfs zijn zelfvertrouwen. De snavel is enorm belangrijk voor de uitstraling van de kaketoe. Huizai merkte dat hij anders was dan de rest en werd daardoor heel afstandelijk. Soms weigerde hij zelfs uit zijn kooi te komen”, legt Wei uit.

Nieuwe snavel printen

Een bedrijf dat gespecialiseerd is in 3D-printen bood de dierentuin aan om een nieuwe snavel te printen voor het ongelukkige dier. Voor het maken van de snavel keek het bedrijf naar soortgenoten van Huizai. Vervolgens maakte het bedrijf een stevige 3D-geprinte snavel die tijdens een operatie bevestigd werd aan de kapotte snavel van Huizai. Dankzij de operatie voelt het dier zich weer gelukkiger en wordt hij ook alweer geaccepteerd door zijn soortgenoten. Ook eet en drinkt Huizai weer normaal.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.