Kankerpatiënt krijgt 3D-geprinte kaak

Kankerpatiënt krijgt 3D-geprinte kaak

Kankerpatiënt krijgt 3D-geprinte kaak
Een Amerikaanse kankerpatiënt heeft een 3D-geprinte kaak gekregen. Dit was nodig nadat Shirley Anderson zijn eigen kaak was kwijt geraakt door de bestralingen die hij moest ondergaan. Onderzoekers van Indiana University besloten een 3D-geprinte kaak te ontwikkelen omdat aan normale kaakprotheses de nodige nadelen kleven.

De 3D-geprinte kaak is een stuk lichter dan de gangbare protheses, waardoor Anderson de kaak langer kan dragen. Patiënten die een normale kaakprothese dragen, moeten vaak na een paar uur de kaak alweer wegleggen.

Kaaklijnen

De 3D-geprinte kaak die Anderson draagt ziet er veel natuurlijker uit dan normale kaakprotheses. Dit zorgt ervoor dat hij de prothese ook kan dragen in gezelschap zonder dat mensen naar hem lopen te staren. Dankzij de 3D-print techniek was het mogelijk de kaaklijnen er normaler uit te laten zien.

Ook andere patiënten van Indiana University hebben baat gehad bij de 3D-print techniek. Zo heeft een persoon een oorprothese gekregen nadat hij door een bedrijfsongeval zijn oor was kwijt geraakt. De Indiana University werkte in totaal zes weken aan de oorprothese.

1 antwoord
  1. jan wendt
    jan wendt zegt:

    hallo

    Ik heb deze website bekeken en zag er tegenwoordig veel mogelijkheden zijn met 3D printen ook met prothese.Ik draag zelf ook een oorprothese aan de rechteroorkant.Ik zou graag weten waar ik deze nieuwe oorprothese kan laten maken.Is er ook een adres in europa waar dit mogelijk is met 3D print.Ik zie dat het circa 6 weken duurt.Wou graag hier meer over weten.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.