Keramiek printen op bijna alle 3D-printers mogelijk

Keramiek printen op bijna alle 3D-printers mogelijk

Keramiek printen op bijna alle 3D-printers mogelijk
Het 3D-printen van keramiek gaat vaak nog met 3D-printers die hiervoor speciaal ontwikkeld zijn. De meeste huidige 3D-printers kunnen niet gebruikt worden voor het printen van keramiek. Deze printers zijn vaak alleen geschikt voor het gebruik van PLA en ABS. Maar daar komt binnenkort na alle waarschijnlijkheid verandering in.

Het Italiaanse WASP heeft een professionele keramische LDM extruder op de markt gebracht. De extruder van WASP kan op bijna alle FDM 3D-printers worden aangesloten. De extruder zal de weg vrijmaken voor een reeks nieuwe 3D-printbare materialen.

Het voordeel van de WASP extruder voor het printen van keramiek, is dat deze extruder vele malen nauwkeuriger kan printen dan de huidige keramiek 3D-printers. Deze techniek en nauwkeurigheid werd bereikt na grondig experimenteren met verschillende vormen van druk en materialen.

De makers van de LDM extruder verwachten dat vooral artiesten, kunstenaars en ontwerpers de extruder zullen gaan omarmen. Maar ook particulieren kunnen gebruik gaan maken van de LDM extruder. Voor het printen met de LDM extruder kan gebruik worden gemaakt van keramiek, porselein en klei.

De LDM extruder zal worden geleverd met een tank waar het te printen materiaal in verwerkt wordt. De tank heeft een gewicht van vijf kilo. In deze tank zit een pomp dat het materiaal naar keuze richting de extruder pomp. Ook zit er in de pomp een drukregulator en een hendel die ervoor zorgen dat het materiaal niet zal terug vloeien in de tank.

Geïnteresseerden kunnen via de website van WASP de clay extruder Kit 2.0 aanschaffen. Goedkoop is de clay kit overigens niet. De clay extruder Kit 2.0 kost namelijk €650 exclusief BTW.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.