Kids Creation Station zet 2D tekening om in 3D en print deze

Kids Creation Station laat tekeningen kinderen 3D-Printen

Kids Creation Station zet 2D tekening om in 3D en print deze
De meeste kinderen die op de basisschool zitten vinden het vak tekenen of kleuren van een kleurplaat, het mooiste moment van de dag. Althans, dat had ik vroeger op de basisschool wel. Het leukste van tekenen vond ik vroeger het natekenen.

Wat altijd wel jammer was van het tekenen, was dat je wat je had getekend, niet kon worden vast gehouden of worden aangeraakt. Immers de tekeningen of kleurplaten zijn in 2D. Wat zou het mooi zijn dat de tekeningen die je hebt gemaakt wel degelijk kunnen worden aangeraakt en het in je hand kunt houden.

Het Amerikaans bedrijf Kids Creation Station brengt hierin uitkomst. Het proces is simpel. Het enige wat je moet doen is je registreren op de website van het bedrijf, vervolgens download je de Android app, er is nog geen Apple app, en upload je de tekening waarvan jij een 3D-print wilt hebben.
Kids-Creation-Station1
Binnen enkele weken levert het bedrijf het 3D-geprint beeldje. Het beeldje wordt in kleur geleverd en heeft een plastic opbergdoos die van binnen een kijkdoos is. Je kunt zelf kiezen welke kijkdoos je wilt hebben.

D-systemen/ZCorp technologie

Met 3D-systemen/ZCorp technologie wordt elk beeld 3D-geprint in gipspoeder en laag voor laag in kleur geprint met standaard inkt jets. Vervolgens wordt er nog een laagje op het beeldje gespoten die er voor moet zorgen dat de kleur blijft zitten. Het beste is om uw kind niet te laten spelen met het beeldje aangezien het martiaal niet waterproef is. Hierdoor kan het beeldje schade oplopen.

De 3D-geprinte tekening is niet aan de goedkopen kant. Zo kost een beeldje 100 dollar en elk volgend beeldje 60 dollar. De verzendkosten zijn 10 dollar. De levertijd bedraagt ongeveer vier weken.

Foto: Kids Creation Station

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.