Kind krijgt nieuwe neus uit 3D-printer

Kind krijgt nieuwe neus uit 3D-printer

Kind krijgt nieuwe neus uit 3D-printer
De tweejarige Tessa Evans uit Ierland heeft dankzij de 3D-printer een neus gekregen. Op zich niet bijzonder, maar voor de kleine Tessa wel. Zij werd namelijk geboren zonder het hebben van een neus.

De ouders van Tessa, Grainne en Nathan Evans, besloten om er nu iets aan te laten doen in plaats van te wachten totdat hun dochtertje ouder is. Als de ouders van Tessa hadden gewacht met de ingreep, dan was de kans groot geweest dat de chirurgische ingreep ingewikkelder zou worden.

De aandoening die Tessa heeft is zeer zeldzaam. De aandoening heet Arrhinia. Dit zorgt ervoor dat kinderen met aandoening geboren worden zonder neus. Mensen met Arrhinia zijn niet in staat te ruiken en proeven, maar het grootste probleem van de aandoening concentreert zich op de ademhaling.

Tijdens het maken van een echo, de moeder van Tessa zat toen in de 20e week van haar zwangerschap, werd ontdekt dat het kind zou worden geboren zonder neus. Tessa onderging de baanbrekende procedure in het Great Ormond Street Hospital in Londen eind mei.

De eerste operatie werd uitgevoerd met behulp van 3D-printing. In het ziekenhuis werd een CT-scan van Tessa’s hoofd gemaakt en vervolgens 3D uitgeprint in een exacte replica. De twee uur durende operatie, die door chirurg Jonathan Britto werd uitgevoerd, omvatte het eerste deel van het implantaat. Naarmate Tessa ouder wordt, zal de implantaat worden vervangen.

Foto: Caters News Agency

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.