Kind wordt superheld met 3D-geprinte hand

Kind wordt superheld met 3D-geprinte hand

Kind wordt superheld met 3D-geprinte hand
Een jongetje dat geboren werd zonder rechterhand beleefde maandag de dag van zijn leven. De 6-jarige Maxence kreeg een prothesehand. Het kunststukje werd vervaardigd met een 3D-printer. Het is niet alleen handig, het ziet er ook supercool uit, tot grote tevredenheid van de zesjarige en zijn moeder. “Hij heeft nu de hand van een superheld in zijn lievelingskleur. Hij kan de prothese ook gebruiken wanneer hij het wil. Dat gaat hij op school leuk vinden, net als zijn vriendjes”, glundert zijn moeder Virginie.

De hand werd vervaardigd met de steun van de Amerikaanse foundation e-NABLE. Sinds 2013 brengt de vereniging eigenaars van 3D-printers in contact met de ouders van kinderen die een hand of vingers missen. Intussen heeft de vereniging al meer dan 1.500 protheses laten maken en de hand voor Maxence was het eerste project buiten de VS.

De kunsthand die gedragen wordt als een handschoen en vastgemaakt wordt met velcrostrips kost ongeveer 75 euro en kan makkelijk vervangen worden door grotere exemplaren. De speciale hand is vervaardigd voor kinderen als Maxence die een pols en een handpalm hebben. Lees hier verder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.