Kinderen kunnen zelf speelgoed ontwerpen via 3D-printing app

Kinderen kunnen zelf speelgoed ontwerpen via 3D-printing app

Kinderen kunnen zelf speelgoed ontwerpen via 3D-printing app
Het Amerikaanse software- en technologiebedrijf Autodesk wil het voor kinderen mogelijk maken om hun eigen speelgoed te kunnen gaan ontwerpen. Het bedrijf, bekend van het 3D-ontwerp programma AutoCAD, heeft sinds kort een app gepresenteerd waarmee kinderen op een eenvoudige manier hun eigen speelgoedpoppetjes kunnen gaan ontwerpen om ze vervolgens te 3D-printen.

De app die door Autodesk is gelanceerd, heeft de naam Tinkerplay meegekregen. Kinderen kunnen met deze app bijvoorbeeld hun eigen actiefiguren ontwerpen en tot leven laten komen via het 3D-printen ervan.

Gebruikers van de app, die beschikbaar is voor de besturingssystemen iOS, Android en Windows, komen in een menu terecht waar ze een sjabloon kunnen kiezen. Kinderen kunnen vervolgens de sjabloon compleet gaan aanpassen naar eigen wens. Kinderen kunnen onder anderen de kleur en de structuur optimaliseren.

Om een beter beeld te geven van het poppetje, kunnen kinderen het 3D-model in verschillende omgevingen plaatsen. Dit geeft de kinderen meer inzicht in het model, zodat zij het eventueel nog kunnen aanpassen waar nodig. Daarna kunnen kinderen, als het poppetje naar wens is, gaan uit printen met de 3D-printer.

Foto: Autodesk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.