Klompenfabriek Nijhuis 3D-print nog geen houten klompen

Klompenfabriek Nijhuis 3D-print nog geen houten klompen

Klompenfabriek Nijhuis 3D-print nog geen houten klompen
De klompen die gefabriceerd worden bij klompenfabriek Nijhuis uit het Gelderse Beltrum, worden voorlopig machinaal gemaakt. Het is voor het bedrijf (nog) geen optie om de klompen te maken met behulp van 3D-printing. Dit schrijft Omroep Gelderland. Sommige moedermodellen worden wel gemaakt met een 3D-printer. Zo worden de modellen voor de toekomst behouden, aldus Paul Nijhuis van de fabriek.

Vorig jaar werd in de fabriek van Nijhuis nog een demonstratie gegeven door Alphons Stens van het bedrijf Maquette Studio Stens. Stens demonstreerde dat je met hout klompen kan 3D-printen. Het printen van de klompen werd niet van 100 procent hout geprint. Nijhuis gaf toen aan dat hij wel wat zag in het 3D-printen van houten klompen. Nijhuis heeft op dit moment dus alleen de moedermodellen van de klompen laten 3D-printen.

Het 3D-printen van houten klompen staat voorlopig op een laag pitje bij de fabriek. De huidige houten klompen zullen voorlopig via de machine worden gemaakt. Volgens Nijhuis duurt dagen om klompen te 3D-printen met houtzaagsels en bindmiddel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.