KU Leuven 3D-print wateroplosbare mallen voor haar zonnewagen

KU Leuven 3D-print wateroplosbare mallen voor haar zonnewagen

KU Leuven 3D-print wateroplosbare mallen voor haar zonnewagen
Het Punch Powertrain Solar Team van de KU Leuven is begonnen aan de voorbereidingen voor de World Solar Challenge 2019 in Australië. Het team, dat zijn zonnewagen voor een groot deel 3D-print, wil deze keer experimenteren met het combineren van verschillende filamenten in één printer. Ook gaan ze de mallen wateroplosbaar maken.

De World Solar Challenge is een wedstrijd voor zonnewagens die tweejaarlijks in Australië wordt gereden. De zonnewagens rijden in 5 dagen van Darwin naar Adelaide; een afstand van 3.000 km. Aan deze wedstrijd mogen enkel universiteitsteams deelnemen die hun zonnewagen zelf ontwerpen en produceren. Het Punch Powertrain Team werd in 2017 derde en won de innovatieprijs.

Paul Vercruysse, Technical Manager & Structural Design: “De zonnewagen die deelneemt aan de race is een unieke auto. Daar bestaat er maar één van in de hele wereld. De auto is ontwikkeld met als doel om zo efficiënt mogelijk van Darwin naar Adelaide te rijden. Lees het hele artikel op de website van engineersonline.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.