Kwambio presenteert keramiek 3D-printer tijden CES 2018

Kwambio presenteert keramiek 3D-printer tijdens CES 2018

Kwambio presenteert keramiek 3D-printer tijden CES 2018
De Amerikaanse startup Kwambio zal volgende week tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, 9 tot 12 januari, hun nieuwe keramiek 3D-printer presenteren. De startup, oorspronkelijk opgericht als een on-demand productieplatform voor sieraden en producten voor huisdecoratie, hebben zelf hun eigen keramiek 3D-printer ontwikkeld.

Kwambio, oorspronkelijk opgericht als een on-demand productieplatform voor sieraden en producten voor huisdecoratie, heeft zijn eigen keramische 3D-printer ontwikkeld na het zoeken naar een printer die keramiek met hoge precisie en snelheid kon afdrukken. Het resultaat is de Ceramo OneTM.

Keramiek 3D-printer

De Keramiek 3D-printer biedt afdruksnelheden tot 160 mm per seconde met een nauwkeurigheid van 20 micrometer. Kwambio zegt dat het 3D-printen van bijvoorbeeld een beker 2-3 uur duurt, waardoor het aanzienlijk sneller is dan traditionele giettechnieken die meerdere dagen in beslag nemen.

De 3D-printer werkt met speciale poeders die door het bedrijf zijn ontwikkeld dat momenteel meer dan 100 unieke glazuren biedt. Hoewel Kwambio’s activiteiten voornamelijk zijn gebaseerd op de vraag naar luxe- en mode-objecten, kan de Ceramo OneTM ook worden gebruikt voor het vervaardigen van mallen voor het gieten van metalen producten en onderdelen voor de luchtvaartindustrie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.