Kwart van de gebouwen in Dubai 3D-geprint rond 2030

Kwart van de gebouwen in Dubai 3D-geprint rond 2030

Kwart van de gebouwen in Dubai 3D-geprint rond 2030
Dubai wil dat rond het jaar 2030 ongeveer een kwart van de gebouwen is gemaakt met de 3D-print techniek. Dat is althans waar premier Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum voor pleit.

Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum sprak hierover tijdens de lancering van het Dubai 3D Printing Strategy.“Ons hoofddoel is dan een kwart van de gebouwen in Dubai gebaseerd zullen zijn op 3D-printtechnologie in 2030”. Onderzoekscentra’s, bedrijven in de private sector, universiteiten en overheidsbureau’s worden opgeroepen om te komen met een universeel model voor deze technologie in Dubai.

Volgens de Sheikh gaat de 3D-print technologie economische waarde opleveren. Er worden al schatting gemaakt dat deze technologie Dubai in de toekomst miljarden zal gaan opleveren.

Medische

Dubai mikt erop om de wereldwijde hub te worden voor de ontwikkeling van 3D-printtechnologie, want naast het 3D-printen van gebouwen en huizen wil Dubai zich ook gaan richten op het toepassen van de 3D-print techniek in de medische wereld en op consumentenproducten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.