LABELEDBY maakt jurken met 3D-printer

LABELEDBY maakt jurken met 3D-printer

Je nieuwste outfit precies op maat gemaakt uit de printer. Nu nog toekomstmuziek maar aan de techniek wordt gewerkt, ook in Eindhoven. De 3D-printer en lasersnijder als concurrent voor onderbetaalde kinderhandjes.

Het is als het aan Jessica Joosse (25) en Fabienne van der Weiden (26) van LABELEDBY ligt de toekomst van de kledingindustrie. Zondag 10 juni geven de twee Eindhovense studentes van de TU/e een modeshow in Radio Royaal op Strijp-S .
LABELEDBY maakt jurken 
met 3D-printer

Met kleding die deels al door deze apparaten vervaardigd is. Er komt nog wel wat handmatig naaiwerk aan te pas maar knopen en ritsen bijvoorbeeld worden kant en klaar in de kleding geprint. Van der Weiden: ,,We werken ook met een 3D-bodyscanner zodat je kleding ook nog precies op maat kunt maken.”

Prototypes

Vooralsnog blijft het bij een reeks prototypes van rokjes, jurkjes en t-shirts maar in de toekomst willen de twee echt iets bijdragen aan het verduurzamen van de kledingindustrie. ,,Er wordt nu nog veel afval geproduceerd en er zijn chemische processen nodig bij de productie van kleding. Wij denken dat het ook anders kan. Lees het hele artikel op de website van ED.nl

Foto: LABELEDBY

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.